LAATSTE NIEUWS

Het laatste nieuws over de beweegvriendelijke wijk

Bewegen met Els .. is bewegen voor je plezier!

21 januari 2021

Nu we al zo lang beperkt worden in onze contacten begint iedereen zo langzamerhand dat online leven toch wel een beetje zat te worden: videobellen, skype borrels, zoom vergaderingen…. Het is een alternatief inderdaad, maar het voelt toch vaak niet als écht contact.
Zo niet de lessen die Els via Zoom organiseert. Die voelen wel degelijk als interactie, met Els en met je medebewegers. Ik noem haar Els, want Bewegen met Els is een begrip – ook al heeft ze natuurlijk wel een achternaam :). De lessen die Els eerst in buurthuis Podium Oost gaf heeft ze sinds de coranatijd verplaatst naar het internet, vanuit haar praktijk in Noord Oost. En met groot succes, zozeer zelfs dat Els overweegt ook na corona nog zoomlessen te blijven geven.

Image-empty-state.png

Gelukkig leven en bewegen in Nieuw Bleyenburg

21 januari 2021

Ad Verberg is een gelukkig mens. En dat geldt naar zijn idee ook voor de meeste van zijn medebewoners van appartementencomplex Nieuw Bleyenburg. Je hoeft je daar niet te vervelen of je eenzaam te voelen. Er wordt veel georganiseerd, nu vooral op het gebied van bewegen en bewoners komen makkelijk in contact met elkaar. Samen wonen met behoud van zelfstandigheid.. dat kenmerkt deze woonvorm, zegt Ad.

Image-empty-state.png

Gesprek met Fons, een bewogen en actieve wijkbewoner

30 november 2020

Wandelend door het groen van Voordorp praat ik met Fons (sinds drie jaar met pensioen) over sport en bewegen. Fons houdt van sport, en vooral van sporten binnen verenigingsverband. De vereniging is een plek waar je elkaar ontmoet, met elkaar de gevoelens over de wedstrijd deelt, zowel in het veld als in de kleedkamer. Waar jong en oud met elkaar samenkomen en waar iedereen welkom is. Afkomst en wat je in het dagelijks leven doet doen er niet toe, iedereen is gelijk, je bent samen om lekker een potje te voetballen of te tennissen of welke sport dan ook. De vereniging is een veilige plek waar ieder mag zijn zoals hij/zij is.

Image-empty-state.png

Houseparty samen spelen op afstand .. het kan!

7 januari 2021

Spelen is niet alleen goed om je hersenen soepel te houden, het is ook iets waarvan je vrolijk wordt. En als je het samen kunt doen is het ook nog eens erg gezellig. Er zijn diverse spelletjes die je online kunt spelen met anderen: met vrienden en familieleden, maar ook met mensen die je niet kent, maar die je zo kunt léren kennen. In deze tijd waarin gezamenlijke activiteiten zo beperkt worden, is dat een fijne manier om tóch samen dingen te doen! In deze nieuwsbrief licht ik er steeds een uit. En dit keer is dat Houseparty.

Image-empty-state.png

Maak een ommetje met het Ommetje

7 januari 2021

De gratis app Ommetje is precies wat de naam al zegt: een app om je te motiveren regelmatig een ommetje te maken.
De app is ontwikkeld door de Hersenstichting, in samenwerking met neuropsycholoog Erik Scherder. Wandelen is goed voor zowel je fysieke als je mentale gezondheid, voor je energie, je creativiteit, je productiviteit, om te onthaasten … Twintig minuten per dag is genoeg voor dat alles, we weten allemaal dat wandelen gezond is, maar ja, de discipline, hè?

Image-empty-state.png

Rummikub samen spelen op afstand .. het kan!

30 november 2020

Spelen is niet alleen goed om je hersenen soepel te houden, het is ook iets waarvan je vrolijk wordt. En als je het samen kunt doen is het ook nog eens erg gezellig. Er zijn diverse spelletjes die je online kunt spelen met anderen: met vrienden en familieleden, maar ook met mensen die je niet kent, maar die je zo kunt léren kennen. In deze tijd waarin gezamenlijke activiteiten zo beperkt worden, is dat een fijne manier om tóch samen dingen te doen! In deze nieuwsbrief licht ik er steeds een uit. En dit keer is dat Rummikub.

Image-empty-state.png

Samen Carcasonne spelen op afstand .. het kan!

21 januari 2021

Spelen is niet alleen goed om je hersenen soepel te houden, het is ook iets waarvan je vrolijk wordt. En als je het samen kunt doen is het ook nog eens erg gezellig. Er zijn diverse spelletjes die je online kunt spelen met anderen: met vrienden en familieleden, maar ook met mensen die je niet kent, maar die je zo kunt léren kennen. In deze tijd waarin gezamenlijke activiteiten zo beperkt worden, is dat een fijne manier om tóch samen dingen te doen!
In deze nieuwsbrief licht ik er steeds een uit. En dit keer is dat Carcassonne.

Image-empty-state.png

Wat beweegt jou?

21 januari 2021

Gesprek met Joop: Hoe je ook als minder sportieve oudere erachter kunt komen, dat bewegen niet alleen nodig is, maar ook leuk kan zijn.

Fietsend door de wijk kom ik af en toe Joop tegen, die hier ook woont. Soms fietst hij met een grote cello op zijn rug. Joop is al een eindje in de zeventig, en sporten was eigenlijk nooit zo ‘zijn ding’. Als kind al had hij al hevig de pest aan sport. Hij was nooit echt handig met sporten en de verplichte anderhalf uur per dag, die in het internaat, waar hij zijn zesjarige middelbare schoolperiode doorbracht, aan sport moest worden besteed, heeft hij als traumatisch ervaren.

Image-empty-state.png

CONTACT

Wil je meedoen aan de beweegvriendelijke wijk? Of heb je een vraag? Laat het ons weten. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

NIEUWSBRIEF

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van de beweegvriendelijke wijk? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

© 2020 - BEWEEGVRIENDELIJKE WIJK

  • Instagram
  • mail