top of page

Groen rond de Singel, een audiotour van izi.TRAVEL

Ineke Verheul

4 februari 2021

Met de gratis app izi.TRAVEL kun je wandelingen maken waarbij je gesproken informatie krijgt bij interessante punten. Dat kan over een gebouw gaan, of over de geschiedenis van die plek. Maar ook is er aandacht voor de natuur.

Dat geldt zeker voor de wandeling Groen rond de Singel, die gemaakt is op initiatief van een bewonerscollectief, Vergroening Singel Utrecht. Dit collectief houdt zich bezig met het het groener en aantrekkelijker maken van de Singel, omdat er in 2012 steile betonnen randen zijn aangelegd die een harde barrière vormen voor planten en dieren. Dankzij de initiatiefgroep zijn er allerlei maatregelen genomen om de ecologie van de Singel te versterken. Tijdens de audiotour komen die maatregelen uitgebreid aan bod.

Deze wandeling begint bij Tolsteeg, maar je kunt beginnen waar je wilt en een volgende keer desgewenst weer verder lopen. De wandeling in zijn geheel duurt twee uur. Ik ben begonnen bij het Lepelenburg en heb een stukje van de wandeling afgelegd, om de app uit te proberen. Maar ik vond het zo leuk dat ik vast nog wel een keer verder loop, of een andere wandeling uitprobeer. Want op de app zijn legio wandelingen te vinden, niet alleen in Utrecht, maar ook in andere steden en dorpen, ook in het buitenland (al hebben we daar nu even niets aan ☺).

Je kunt zoeken op plaatsnaam, de app voor je laten zoeken in je buurt of je laten verrassen met een wandeling in de buurt waarbij een verhaal je de weg wijst. Verhalen zijn in het Engels en in het Nederlands beschikbaar. Alleen gedurende de wandeling heeft de app je locatie nodig.

In Utrecht zijn er bijvoorbeeld de Tour de France route, een literaire wandeling, diverse rondjes Utrecht, een geologische stadswandeling vanaf de Dom en nog veel meer.

Voor wie van wandelen houdt .. of voor wie wel een duwtje in de rug kan gebruiken om ervan te gáán houden, is iziTRAVEL absoluut een aanrader!

De activiteiten van de beweegvriendelijke wijk dagen je uit fysiek, sociaal én geestelijk fit te blijven.

bottom of page