top of page

Houseparty samen spelen op afstand .. het kan!

Ineke Verheul

7 januari 2021

Spelen is niet alleen goed om je hersenen soepel te houden, het is ook iets waarvan je vrolijk wordt. En als je het samen kunt doen is het ook nog eens erg gezellig. Er zijn diverse spelletjes die je online kunt spelen met anderen: met vrienden en familieleden, maar ook met mensen die je niet kent, maar die je zo kunt léren kennen. In deze tijd waarin gezamenlijke activiteiten zo beperkt worden, is dat een fijne manier om tóch samen dingen te doen! In deze nieuwsbrief licht ik er steeds een uit. En dit keer is dat Houseparty.

Houseparty is strik genomen geen spel, maar een app om samen met maximaal 8 mensen een ‘virtueel feestje’ te organiseren. Met meerdere mensen tegelijk kletsen kan via andere apps zoals bijvoorbeeld Skype natuurlijk ook, maar met deze app kun je bovendien samen spelletjes spelen. Videobellen is in de app ingebouwd, dus het is bijna alsof je daadwerkelijk bij elkaar bent. In de app kun je verschillende spelletjes met elkaar spelen: Pictionary, Wie ben ik?, triviaspelletjes en Cards against humanity.
De app is sinds Corona rondwaart razend populair, wat niet vreemd is omdat dit het dichtst bij een avondje ouderwets gezellig samen bordspelletjes spelen komt.

Als je de app via je telefoon gebruikt, zorg dan voor een volle batterij, want de app verbruikt veel. Als er iemand van je toegevoegde vrienden online komt, krijg je daarvan een melding. Als je bezig bent met een ‘feestje’, kunnen zich daar spontaan vrienden bij aansluiten, tenzij je er een besloten feestje van hebt gemaakt.

Houseparty is gratis te downloaden op je tablet of telefoon ( App store en Play store) en je kunt het ook via je pc of laptop spelen. Je hebt daar wel Google Chrome voor nodig.

De activiteiten van de beweegvriendelijke wijk dagen je uit fysiek, sociaal én geestelijk fit te blijven.

bottom of page