top of page

Rummikub samen spelen op afstand .. het kan!

Ineke Verheul

30 november 2020

Spelen is niet alleen goed om je hersenen soepel te houden, het is ook iets waarvan je vrolijk wordt. En als je het samen kunt doen is het ook nog eens erg gezellig. Er zijn diverse spelletjes die je online kunt spelen met anderen: met vrienden en familieleden, maar ook met mensen die je niet kent, maar die je zo kunt léren kennen. In deze tijd waarin gezamenlijke activiteiten zo beperkt worden, is dat een fijne manier om tóch samen dingen te doen! In deze nieuwsbrief licht ik er steeds een uit. En dit keer is dat Rummikub.

Nummi is een app waarmee je gratis Rummikub kunt spelen (App store en Play Store).

Rummikub is al net zo’n klassieker als scrabble. In nieuwsbrief vertelde ik hoe je met Wordfeud samen kunt scrabbelen op afstand. Rummikub kun je online samen spelen met Nummi, met 1 tot 3 andere spelers. Je maakt een account aan met je emailadres, een gebruikersnaam en een wachtwoord.
Je kunt vrienden uitnodigen door ze een linkje te sturen. Als je een nieuw spel start wijst zich dat vanzelf. Je kunt ook met een willekeurige tegenstander spelen.
De spelregels zijn dezelfde als bij het bordspel. Ze zijn te vinden onder ‘opties’, rechtsboven in je scherm (‘bekijk tutorial’). Je hebt gewonnen als je plankje helemaal leeg is.
Als je aan de beurt bent krijg je een bericht. Je tegenstander hoeft niet online te zijn als je een zet doet. Er is geen tijdslimiet voor een beurt.
Het blijkt soms lastig om cijfers te verplaatsen: dan springen ze naar een plek die je niet had bedoeld. Uiteindelijk lukt het altijd wel om ze te krijgen waar je ze hebben wilt, maar het vergt soms wat geduld. Gelukkig kun je je eventuele frustratie kwijt bij je medespeler(s), via de ingebouwde chat functie. Het plezier om op deze manier dit bekende bordspel samen te kunnen spelen weegt zeker op tegen dit kleine minpuntje van de app.

De activiteiten van de beweegvriendelijke wijk dagen je uit fysiek, sociaal én geestelijk fit te blijven.

bottom of page