top of page
  • Ineke Verheul

Cards against humanity samen spelen op afstand .. het kan!

Spelen is niet alleen goed om je hersenen soepel te houden, het is ook iets waarvan je vrolijk wordt. En als je het samen kunt doen is het ook nog eens erg gezellig. Er zijn diverse spelletjes die je online kunt spelen met anderen: met vrienden en familieleden, maar ook met mensen die je niet kent, maar die je zo kunt léren kennen. In deze tijd waarin gezamenlijke activiteiten zo beperkt worden, is dat een fijne manier om tóch samen dingen te doen!

In deze nieuwsbrief licht ik er steeds een uit. En dit keer is dat Cards against humanity.


Dit is, zoals het omschreven wordt, een vreselijk spel voor vreselijke mensen. Maar laat je dat niet afschrikken: het is vooral een hilarisch spel.

Je speelt het met een paar vrienden, minstens met zijn drieën, maar meer is beter.

Er zijn zwarte en witte kaarten. Op de zwarte staan vragen, of zinnen waar een woord is weggelaten. In de afbeelding staan voorbeelden. Op de witte kaarten staan antwoorden. Elke ronde speelt de ‘goeroe’- de speler die daarvoor aan de beurt is – een zwarte kaart en de overige spelers zoeken in hun kaarten naar het meest hilarische antwoord. De goeroe leest alle antwoorden voor. Het is dan het leukst als je elkaars reacties ook kunt zien, via Skype bijvoorbeeld. Vervolgens kiest de goeroe het meest hilarische antwoord.

Daarna is de volgende speler de goeroe. Wie het eerst 7 punten heeft, heeft gewonnen en is dus zonder meer de ‘vreselijkste mens’.

Het spel is gratis te spelen op Android en IOS.


bottom of page