top of page
  • Ineke Verheul

Contacten maken met KlupDit keer eens geen bericht over een spel dat je samen kunt spelen. Er zijn natuurlijk ook andere dingen die je online kunt doen. Toen ik aan het grasduinen was vond ik Klup, een app voor 50plussers waarmee je mensen in je buurt kunt vinden die dezelfde interesses hebben als jij. Zo zou je op die manier bijvoorbeeld een wandelmaatje kunnen vinden.

Je maakt een profiel aan waarin je je voorstelt en je interesses weergeeft. Vervolgens kun je mensen zoeken die voor jou interessant kunnen zijn. Je kunt filteren op plaats, geslacht (man, vrouw of beide), interesses en je kunt een leeftijdsmarge aangeven. Dan blijken er aardig wat Kluppers die jouw interesse delen bij jou in de stad te wonen! Zo’n app staat of valt natuurlijk met de hoeveelheid mensen die eraan deelnemen. Ik stond er echt van te kijken hoeveel dat er waren!


Klup is nadrukkelijk géén dating app. Het is echt bedoeld mensen te helpen andere mensen te vinden die hun interesses delen en met wie ze wat zouden kunnen ondernemen.

Er is ook een pagina met activiteiten die georganiseerd worden door deelnemers. Ook hierbij kun je gericht zoeken. Je kunt aangeven in welke plaats dat moet zijn, op welke afstand, tussen welke data en ook hier kun je filteren op interesses. Het gaat nu vooral om online activiteiten. Dat zijn bijvoorbeeld workshops, borrels (er is een Klup welkomstborrel), concerten waar je samen naar kunt luisteren, spelletjes die je samen kunt spelen… kortom, een heel scala aan online activiteiten. Voor als de corona geen roet meer in het eten gooit staan er ook fysieke activiteiten als wandelingen en fietstochten gepland. Verder kun je aangeven of je alleen activiteiten wilt zien die nog niet vol zitten. Je kunt ook zelf een activiteit organiseren.


En dan zijn er nog blogs over interessante onderwerpen. Ook zijn er blogs met tips hoe je iets kunt organiseren.


Tot 31 juni is het lidmaatschap gratis, vanwege corona. Daarna betaal je 3,30 per maand. Je zit er natuurlijk niet automatisch aan vast.

Ik had er geen idee van dat zoiets als Klup bestond – als het er nog niet was had iemand het onmiddellijk moeten uitvinden!


bottom of page