top of page
  • Ineke Verheul

Een dynamisch feestje bij de Derde Helft

Het is alweer twee jaar geleden dat de Derde Helft in het leven is geroepen en dat moest uiteraard gevierd worden. En uiteraard was ik erbij om er een stukje over te schrijven… en om het feestje mee te vieren natuurlijk! De inwendige mens kwam ruim aan bod: er was koffie met gebak, er waren bonbons, een pastasalade met fruitsalade voor de lunch èn er was champagne. Maar ook de uitwendige mens – als je spieren en botten oneerbiedig uitwendig mag noemen – kwam bij het feestje aan zijn of haar trekken. Er werd een demonstratie Dynamictennis gegeven door de twee beste spelers van ons land, die daarvoor helemaal uit het noorden waren gekomen. Daar wordt deze nieuwe sport inmiddels al veel beoefend en als het goed is, is de opmars naar het zuiden met deze kennismaking nu ingezet.


Dynamictennis wordt gespeeld op een badmintonbaan met een zachte bal en speciale, vrij korte rackets. Zowel het enkel- als het dubbelspel werden kundig gedemonstreerd en daarna mochten liefhebbers er zelf mee aan de slag. Het leek me wel wat, dus ik was een van de liefhebbers. Nu ik mijn eerste schreden op het tennis pad gezet heb, weet ik dat ik daar nog een lange weg te gaan heb en bleek het slaan van de bal bij Dynamictennis op zich een stuk eenvoudiger. Maar een complicerende factor bij het dubbelspel is dat daar de regels van tafeltennis gelden: je moet dus om de beurt slaan. Dat betekent bijvoorbeeld dat het kien is om de bal naar degene die op je serveert scherp terug te sturen, omdat die de bal niet mag slaan en zijn/haar medespeler alle zeilen bij moet zetten om er op tijd bij te zijn. Het is dus zaak na de service van je medespeler gelijk naar voren te lopen, naar het midden.


Fons van de Derde Helft heeft ervoor gezorgd dat er 12 rackets werden ingeslagen, dus het aanbod van sporten op de vrijdagochtend is weer uitgebreid.

Het was gezellig op het terras, met al die Derde Helft leden die het feestje mee kwamen vieren. Op naar de drie jaar!


bottom of page