top of page
  • Ineke Verheul

Fishdom samen spelen op afstand .. het kan!

Spelen is niet alleen goed om je hersenen soepel te houden, het is ook iets waarvan je vrolijk wordt. En als je het samen kunt doen is het ook nog eens erg gezellig. Er zijn diverse spelletjes die je online kunt spelen met anderen: met vrienden en familieleden, maar ook met mensen die je niet kent, maar die je zo kunt léren kennen. In deze tijd waarin gezamenlijke activiteiten zo beperkt worden, is dat een fijne manier om tóch samen dingen te doen!

In deze nieuwsbrief licht ik er steeds een uit. En dit keer is dat Fishdom.


Zoals de naam al zegt gaat het in Fishdom om vissen, aquaria en alles wat maar met de zee te maken heeft. Je richt je aquaria in met vissen en decoraties die je koopt met de punten die je verdient in het spel.

Fishdom heeft ongeveer dezelfde principes als Candy Crush. Je moet dus voorwerpen weg zien te spelen door te schuiven en zo rijtjes van minstens drie te creëren. En verder zijn er bommen en bliksems die je helpen een grote slachting op je speelveld aan te richten.

Je hebt een beperkt aantal zetten tot je beschikking. Als dat niet lukt, verlies je een ‘leven’. Er waren tot een tijd geleden ook levels die je binnen een bepaalde tijd moest doen. Ik voor mij word daar altijd erg zenuwachtig van, dus ik ben blij dat die er niet meer zijn!

Fishdom is een sociaal spel in die zin, dat je je bij een team kunt aansluiten. Je kunt natuurlijk ook je eigen team creëren met familie en vrienden. In zo’n team help je elkaar door ‘levens’ weg te geven aan wie dat nodig heeft. Het is namelijk heel frustrerend als je 5 levens op zijn vóórdat je dat lastige level eindelijk gehaald hebt.

Daarnaast zijn er opdrachten voor het hele team waar je prijzen mee kunt winnen die je vervolgens weer in het spel kunt gebruiken.

Pas op, dit is best een verslavend spelletje! Maar dan wel in de goede zin van het woord: je bent er niet gauw op uitgekeken.


bottom of page