top of page
  • Ineke Verheul

Klaverjas samen spelen op afstand.. het kan!

Spelen is niet alleen goed om je hersenen soepel te houden, het is ook iets waarvan je vrolijk wordt. En als je het samen kunt doen is het ook nog eens erg gezellig. Er zijn diverse spelletjes die je online kunt spelen met anderen: met vrienden en familieleden, maar ook met mensen die je niet kent, maar die je zo kunt léren kennen. In deze tijd waarin gezamenlijke activiteiten zo beperkt worden, is dat een fijne manier om tóch samen dingen te doen!

In deze nieuwsbrief licht ik er steeds een uit. En dit keer is dat klaverjassen.


Klaverjas HD is een spel dat je gratis op je telefoon of tablet kunt spelen (App Store en Play Store). Op je pc of laptop kan ook, maar dan kost het spel zo’n 8 Euro .


Op de site Knippie staat een handige handleiding. Laat je niet afschrikken: je hoeft niet door veel informatie heen om al snel een hoop speelplezier te hebben. De links in dit bericht verwijzen naar onderdelen van die handleiding.

Met de optie ‘Nieuw Spel’ speel je alleen, tegen de computer. Bij Multiplayer Spel krijg je de opties om met vrienden te spelen, of met mensen die je (nog) niet kent. In het laatste geval kies je voor ‘Tafels’.

Je kunt ook meedoen met een dagelijks toernooi, via het sterretje rechtsboven. Je speelt dan in je eentje hetzelfde spel als een paar duizend anderen, zodat je kunt zien hoe goed jij het ervan af brengt.

Je kunt tijdens het spel met je medespelers chatten. Als je met bekenden speelt is het een leuk idee om met elkaar tijdens het spel te kletsen via Skype bijvoorbeeld, of via FaceTime. Daar heb je dan nog wel een laptop of pc met webcam voor nodig die je niet gebruikt om het spel te spelen. Klaverjas is echt een gezelligheidsspel!

Als je online met anderen speelt, moet je een account aanmaken, via Instellingen. Als je de gratis versie van het spel hebt, moet je zo nu en dan wel even door reclame heen.

Kijk bij Spelregels, voor de varianten waaruit je kunt kiezen. Ook als je nog nooit geklaverjast hebt, kaart je met deze app in no time als de beste!

bottom of page