top of page
  • Ineke Verheul

Township samen spelen op afstand.. het kan!

Spelen is niet alleen goed om je hersenen soepel te houden, het is ook iets waarvan je vrolijk wordt. En als je het samen kunt doen is het ook nog eens erg gezellig. Er zijn diverse spelletjes die je online kunt spelen met anderen: met vrienden en familieleden, maar ook met mensen die je niet kent, maar die je zo kunt léren kennen. In deze tijd waarin gezamenlijke activiteiten zo beperkt worden, is dat een fijne manier om tóch samen dingen te doen! In de nieuwsbrief licht ik er steeds een uit. En dit keer is dat Township.


Er zijn meer boerderijspellen, maar Township voegt daar wat extra’s aan toe. Je verbouwt en oogst niet alleen gewassen, maar je bouwt ook een stad. Het aantal inwoners dat jein je stad rond ziet lopen stijgt naarmate je er meer gebouwen neerzet die een stad verlevendigen en werkgelegenheid scheppen, zoals een bioscoop, een bowlingbaan, allerlei winkels, fabrieken en nog veel meer. Je bewoners hebben uiteraard ook woningen nodig. Je kunt je stad inrichten zoals jij wilt, dus je bent ook bezig als planoloog.

Ook dieren ontbreken niet in dit spel. Je gewassen, je melk, je eieren etc. kun je gebruiken om in je fabrieken producten te maken. Je producten kun je opslaan, verkopen en je kunt er bestellingen mee uitvoeren die per helikopter, trein of vliegtuig worden vervoerd.

Dan is er nog een dierentuin die je gaandeweg uitbreidt, een mijn waarin je grondstoffen kunt delven, eilanden waarmee je op afstand handel kunt drijven. En tenslotte zijn er nog regelmatig bijzondere evenementen. Al met al biedt Township dus een hoop spelplezier!


Waar zit het samen spelen hem in, bij dit spel?

Je kunt in het spel anderen helpen bestellingen uit te voeren. Dat kunnen bekenden zijn, maar ook onbekenden. Daarnaast kun je samen met vrienden een coöperatie vormen, of je aansluiten bij een bestaande coöperatie. Met elkaar voer je dan opdrachten uit binnen een bepaalde tijd in de ‘zeilregatta’s’. Coöpleden kunnen elkaar ook via de chatfunctie om hulp vragen.


Township kun je gratis spelen ((App store en Play Store), met je facebook of game center account.


bottom of page