top of page
  • Ineke Verheul

Trivia Crack samen spelen op afstand .. het kan!

Spelen is niet alleen goed om je hersenen soepel te houden, het is ook iets waarvan je vrolijk wordt. En als je het samen kunt doen is het ook nog eens erg gezellig. Er zijn diverse spelletjes die je online kunt spelen met anderen: met vrienden en familieleden, maar ook met mensen die je niet kent, maar die je zo kunt léren kennen. In deze tijd waarin gezamenlijke activiteiten zo beperkt worden, is dat een fijne manier om tóch samen dingen te doen!

In deze nieuwsbrief licht ik er steeds een uit. En dit keer is dat Trivia Crack.

Trivia Crack is vergelijkbaar met Triviant, ook zo’n spel dat de tand des tijds zeker doorstaan heeft. Je speelt het met familie, vrienden, onbekenden, met de computer en je kunt het gratis downloaden voor IOS of Android.

Je draait aan een wiel om te bepalen in welke categorie je een vraag moet beantwoorden. Als de categorie je helemaal niet aanstaat kun je een andere categorie bepalen, maar dat kost je dan wel een ‘spin’. In het begin heb je er daar maar drie van.

Je speelt 25 rondes en het is de bedoeling in die rondes zoveel mogelijk personages te verzamelen. Er zijn er zes en je krijgt er een wanneer je drie vragen achter elkaar goed beantwoord hebt of wanneer je de vraag bij een kroon op het wiel goed beantwoordt. Wie de meeste personages heeft verzameld heeft gewonnen.

Je tegenstander heeft 2 dagen de tijd voor zijn beurt. Er zijn nog allerlei variaties mogelijk die het spel spannend houden, zoals een uitdaging waarin je tegen willekeurige spelers zo snel mogelijk 13 vragen achter elkaar moet beantwoorden. Of trivia topics, waarin je je kennis kunt testen over je favoriete onderwerp.

Sinds eind december staat Trivia Crack in de top tien van populaire games en dat is niet voor niets!


bottom of page