top of page
  • Ineke Verheul

Wordfeud samen spelen op afstand.. het kan!

Spelen is niet alleen goed om je hersenen soepel te houden, het is ook iets waarvan je vrolijk wordt. En als je het samen kunt doen is het ook nog eens erg gezellig. Er zijn diverse spelletjes die je online kunt spelen met anderen: met vrienden en familieleden, maar ook met mensen die je niet kent, maar die je zo kunt léren kennen. In deze tijd waarin gezamenlijke activiteiten zo beperkt worden, is dat een fijne manier om tóch samen dingen te doen!

In deze nieuwsbrief licht ik er steeds een uit. En dit keer is dat Wordfeud.


Wordfeud is het vanouds bekende Scrabble. Ook dit spel speel je gratis, op je tablet, telefoon (App Store en Play Store), of op je laptop/pc.


Als je een account hebt aangemaakt, kun je tegen onbekenden spelen, of tegen vrienden die je voor een potje kunt uitnodigen. Ook bij dit spel kun je met elkaar chatten.

Je kunt een woord leggen als het jou uitkomt, je tegenstander hoeft daarvoor niet online te zijn. Je hebt maximaal drie dagen de tijd om een nieuw woord te leggen, anders heb je het spel verloren. Je kunt natuurlijk ook met iemand afspreken om echt een potje te spelen, op een tijd dat jullie allebei online zijn, zoals je dat bij klaverjassen[I1] ook doet.

Een voordeel boven het echte bordspel is, is dat je ongestraft woorden kunt uitproberen. Als je iets legt dat de app afkeurt, kun je dat woord wissen en een ander woord leggen.

Het spel is afgelopen als beide spelers tweemaal gepast hebben, of als een van beiden al zijn/haar letters kwijt is.

Je kunt met Wordfeud nog vreemde talen oefenen ook: het spel is in diverse talen beschikbaar!

[I1]Hier zou een link naar het vorige bericht kunnen staan

bottom of page