top of page
  • Ineke Verheul

WordOn samen spelen op afstand .. het kan!

Bijgewerkt op: 17 mrt. 2021

Spelen is niet alleen goed om je hersenen soepel te houden, het is ook iets waarvan je vrolijk wordt. En als je het samen kunt doen is het ook nog eens erg gezellig. Er zijn diverse spelletjes die je online kunt spelen met anderen: met vrienden en familieleden, maar ook met mensen die je niet kent, maar die je zo kunt léren kennen. In deze tijd waarin gezamenlijke activiteiten zo beperkt worden, is dat een fijne manier om tóch samen dingen te doen! In de nieuwsbrief licht ik er steeds een uit. En dit keer is dat WordOn.


WordOn heeft met Wordfeud gemeen dat je woorden van maximaal 7 letters kunt leggen, maar daarmee houdt de vergelijking wel bijna op. Je legt die woorden ‘los’ op een plankje met tegels, dus je hoeft ze niet aan te leggen. Wel zijn er ook tegels met hogere letter- en woordwaarden.


Beslist iets nieuws is dat er tegels zijn met een W: de letter die je daar op legt moet je tegenstander in zijn of haar woord gebruiken. Lukt dat niet, dan krijgt die strafpunten. Op die manier kun je het je tegenstander dus knap lastig maken!


Je kunt ook even spieken wat je tegenstander op zijn bordje heeft liggen. Verder kun je het spel om een hint vragen; dan gaat er wel iets van je score af. Er wordt dan één letter neergelegd van het beste woord op de beste plaats.


WordOn is net als Wordfeud gratis te spelen op je tablet of telefoon (Android of IOS). Je kunt met vrienden spelen, bijvoorbeeld via Facebook, of iemand van wie je de spelersnaam kunt opzoeken. Natuurlijk kun je ook ‘tegen de computer’ spelen.

bottom of page